Νίκος Γραμματικός: «Να ενώσουμε σύντομα τα κομμάτια»

Κατευθείαν στα …βαθιά θα ριχτεί και φέτος η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ η οποία ξεκινάει το πρωτάθλημα από το Άργος απέναντι στον Διομήδη. Η φετινή «Ένωση» ωστόσο με τους υψηλούς στόχους καλείται να επιβεβαιώσει και στην πράξη τον τίτλο του φαβορί. Ο προπονητής, Νίκος Γραμματικός σχολίασε την κλήρωση σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ έκανε και τον απολογισμό των μεταγραφικών κινήσεων. Αρχικά αναφερόμενος στην κλήρωση του πρωταθλήματος τόνισε πως η ομάδα θα είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για να ξεκινήσει νικηφόρα από το Άργος: «Ξεκινάμε την χρονιά με έναν δύσκολο αγώνα, ένα ντέρμπι εκτός έδρας. Πάντα η πρεμιέρα είναι περίεργη. Αν θα μπορούσαμε , θα θέλαμε σίγουρα να αποφύγουμε μια τέτοια κλήρωση και να ξεκινήσουμε με ένα θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι. Παρόλα αυτά τώρα θα κοιτάξουμε να ετοιμαστούμε και να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο πρώτο ματς. Σε γενικές γραμμές είναι μια κλήρωση νορμάλ, την 4η αγωνιστική υποδεχόμαστε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ντέρμπι. Αλλά δεν κοιτάμε τόσο την σειρά των αγώνων ή αν παίζουμε εντός ή εκτός στον πρώτο γύρο. Θέλουμε να παρουσιάζουμε την εικόνα που πρέπει από την αρχή».

Η ΑΕΚ έμαθε την Τρίτη και τον πρώτο της αντίπαλο στην Ευρώπη έχοντας κάθε λόγο να χαμογελάει καθώς θα αντιμετωπίσει την London GD. O κ. Γραμματικός σχολιάζοντας και την ευρωπαϊκή κλήρωση εμφανίστηκε ικανοποιημένος καθώς η ΑΕΚ απέφυγε αρκετές δυνατές ομάδες: «Είναι μια καλή κλήρωση. Αποφύγαμε κάποιες καλές ομάδες. Η πραγματικότητα είναι πως και εγώ θα ήθελα μια ομάδα από την Αγγλία. Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο. Πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το επίπεδο της ομάδας: «Θεωρώ πως οι προσθήκες που κάναμε είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Είναι μια νέα ομάδα και εγώ είμαι νέο πρόσωπο. Υπάρχει ένας κορμός από πέρυσι αλλά ήρθε ουσιαστικά και ένας νέος κορμός φέτος. Θα πρέπει να ενώσουμε τα κομμάτια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εμείς θέλουμε την στήριξη του κόσμου, χρειάζεται υπομονή και επιμονή αλλά από το πρώτο κιόλας παιχνίδι θα δίνουμε τα πάντα για να βλέπει ο κόσμος μια ομάδα που διεκδικεί μόνο τη νίκη. Έχουμε καλούς παίκτες και θέλουμε να δουλέψουμε πολύ για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

«Θα δώσουν νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας»

Η ΑΕΚ προχώρησε μέχρι τώρα σε σημαντικές προσθήκες με τους περισσότερους παίκτες να είναι γνώριμοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι δύο που αποτελούν ουσιαστικά ερωτηματικό είναι οι Ραντούλε Ραντούλοβιτς και Γιόνας Λόκεν. Ο προπονητής ανέλυσε τα στοιχεία των δύο παικτών: «Ο Ραντούλοβιτς έρχεται από ένα πρωτάθλημα το Σέρβικο που είναι ανταγωνιστικό και έχει δυναμώσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Τα στοιχεία που έχουμε είναι θετικά και για αυτό άλλωστε και τον πήραμε. Παρόλα αυτά θέλει χρόνο, έρχεται σε ένα καινούργιο περιβάλλον, καινούργιο πρωτάθλημα, διαφορετικά σουτ θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής. Ο Λόκκεν έρχεται από μια σχολή που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από μένα. Βασικά πράγματα που αφορούν το χάντμπολ οι σχολές αυτές κυρίως οι Σκανδιναβικές τα έχουν λύσει. Αυτό που θέλουμε είναι να βάλει κάποια στοιχεία που ξεχωρίζουν αυτούς τους παίκτες στην προπόνηση στην δουλειά στην ομαδικότητα. Είναι ένας ομαδικός παίκτης, παίζει για την ομάδα, άμυνα επίθεση και θεωρώ ότι μπορούμε να περιμένουμε κάποια πράγματα και από τον Γιόνας τον οποίον θεωρώ μια καλή λύση.

Προέρχεται από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το Σουηδικό και θα μας δώσει μια άλλη εικόνα στο παιχνίδι μας».

Πηγή enwsi.gr