Νίκος Γραμματικός:«Επιβάλλεται να παρουσιαστούμε διαφορετικοί»

Για τον πρώτο τελικό απέναντι στην Ποτάισα Τούρντα μίλησε στο e-handball.gr ο τεχνικός της ΑΕΚ Νίκος Γραμματικός, επισημαίνοντας για τα λάθη της ομάδας του, την κακή διαιτησία, αλλά και την διαφορετική εικόνα που πρέπει να έχει η ομάδα του στον επαναληπτικό.

«Ξέραμε από την αρχή την δυναμικότητα της ομάδας αυτής, το μεγάλο ρόστερ που διαθέτει, την ποιότητα του πρωταθλήματος τους, την ταχύτητα τους. Ο στόχος μας ήταν να ελέγξουμε τον ρυθμό. Παρότι μας ξέφυγαν με έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο, καταφέραμε και το μαζέψαμε. Από κει και πέρα το δεύτερο ημίχρονο δεν το διαχειριστήκαμε σωστά, μπήκαμε σε έναν ρυθμό να τους ακολουθούμε στο τρέξιμο, χωρίς ουσία. Έχουν ποιοτικούς παίκτες και στο ένας με έναν και στα περιφερειακά σουτ και δυστυχώς δημιουργήθηκε αυτή η διαφορά»

Για την διαιτησία είπε:

«Θέλω να σταθώ και λίγο στην διαιτησία, αν και είναι πολύ νωπό και δεν έχω δει το ματς σε επανάληψη, πιστεύω ότι δεν ήταν μία διαιτησία τελικού. Ανεξάρτητα από αυτό δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό, να δούμε δηλαδή το δέντρο που είναι οι διαιτητές και όχι τα λάθη μας που είναι το δάσος».

Για τον επαναληπτικό σημείωσε:

«Αυτά τα λάθη που έγιναν πρέπει να τα διορθώσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, που θα παίξουμε στην έδρα μας, πρέπει και επιβάλλεται να παρουσιαστούμε διαφορετικοί και πιο σκληροί.

Η Ποτάισα Τούρντα είναι πολύ δυνατή ομάδα, είναι στο επίπεδο της Γκέζτεπε που αντιμετωπίσαμε ως μονάδες, αλλά με την διαφορά ότι οι Ρουμάνοι έχουν και καλό σύνολο.

Είναι σίγουρα η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε φέτος, επενδύουν πολλά χρόνια τώρα.

Το ότι έπαιξαν πέρσι στον τελικό ήταν αβαντάζ για αυτούς και γενικά είναι μια ομάδα που κάνει μεγάλες ανατροπές και όχι μόνο λόγω απόδοσης…

Εμείς σίγουρα προσθέτουμε εμπειρίες και είναι μαθήματα για εμάς. Είναι υπέρβαση που φτάσαμε στον τελικό. Θέλουμε να δείξουμε μία άλλη εικόνα στο δεύτερο ματς».