Η Συνέντευξη Τύπου του Tελικού Κυπέλλου

Στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη», του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, φιλοξενήθηκε η Συνέντευξη Τύπου, για τον 37ο Τελικό Κυπέλλου «Λουξ Plus ‘n Light», ανάμεσα στον Ολυμπιακό ΣΦΠ/ Όμιλος Ξυνή και την ΑΕΚ.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο ομάδων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Οργανισμού, Τάκης Πετρόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης, ο Πρόεδρος ΠΕΑ, Νίκος Κανελλάκης και η Τόνια Σταματελάτου, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της Λουξ.

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, δηλώσεις έκαναν οι προπονητές των δύο ομάδων, Γιώργος Ζαραβίνας και Νίκος Γραμματικός,καθώς και οι δύο αρχηγοί, Κώστας Τσιλιμπάρης και Διονύσης Γεωργιάδης.

Γιώργος Ζαραβίνας (Ολυμπιακός ΣΦΠ/ Όμιλος Ξυνή): «Ευχαριστούμε τους φορείς των δύο ομάδων, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί ο Τελικός Κυπέλλου. Βρισκόμαστε σε μια πόλη που γνωρίζει από χάντμπολ κι ευχόμαστε τώρα η Πάτρα να έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημά μας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο των δύο ομάδων και να κερδίσει ο καλύτερος».

Νίκος Γραμματικός (ΑΕΚ): «Η Πάτρα είναι μια πόλη που έχει παράδοση στο χάντμπολ. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα κι ελπίζω να πάρει το Κύπελλο ο καλύτερος».

Κώστας Τσιλιμπάρης (Ολυμπιακός ΣΦΠ/ Όμιλος Ξυνή): «Φτάσαμε πλέον στο σημείο που τα παιχνίδια αρχίζουν και μετράνε το καθένα ξεχωριστά χωρίς να υπάρχει επιστροφή. Το αυριανό παιχνίδι θα κρίνει έναν από τους δύο μεγάλους στόχους της χρονιάς και με αφετηρία αυτό θα βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για τον απολογισμό της χρονιάς. Έχουμε δουλέψει πολύ κι έχουμε έρθει στην Πάτρα για να πάρουμε το Κύπελλο στον Πειραιά. Είμαστε σαφώς έτοιμοι και κυρίως ψυχολογικά. Αυτό είναι που θα κρίνει και τον νικητή. Ο τίτλος θα κριθεί στη συγκέντρωση και στην εμπειρία».

Διονύσης Γεωργιάδης (ΑΕΚ): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε στον τελικό. Έχουμε προετοιμαστεί σωματικά και ψυχολογικά και στόχος μας είναι το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχουν σημασία τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Νίκος Γραμματικός απάντησε: «Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα στηριζόμαστε σε όσα έχουν συμβεί τη χρονιά αλλά θα αντιμετωπίσουμε τον αυριανό αγώνα σαν ένα ξεχωριστό παιχνίδι».

Σε ερώτησε προς τον Διονύση Γεωργιάδη για τα συναισθήματά του που επιστρέφει στην Πάτρα, ο αρχηγός της ΑΕΚ απάντησε: «Σπούδασα τέσσερα χρόνια στην Πάτρα κι έπαιξα δύο χρόνια εδώ. Σίγουρα είμαι συγκινημένος που επιστρέφω αλλά σημασία έχει ο τελικός και το μυαλό μου είναι συγκεντρωμένο εκεί».

Σε ερώτηση προς τον Κώστα Τσιλιμπάρη σχετικά με την εμπειρία των παικτών των δύο ομάδων και κατά πόσο αυτή θα παίξει ρόλο για τον νικητή του Τελικού, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απάντησε: «Και οι δύο ομάδες έχουν έμπειρους παίκτες. Σίγουρα η ΑΕΚ δεν έχει τόσο παλιούς όσο εγώ και ο Σανίκης αλλά ο συνδιασμός των νέων παικτών με την εμπειρία των παλιότερων είναι και αυτός που θα κρίνει τον αγώνα».

ΠΗΓΗ: e-handball.gr