Ηλίας Χατσίκας:¨Δεν μπορούσα να μείνω μακριά από την ΑΕΚ, με τιμά η θέση του εφόρου¨

Η αγάπη του για την ΑΕΚ, αλλά και η αγάπη από τον κόσμο προς το πρόσωπό του ήταν από τα βασικά στοιχεία, που τον ώθησαν στο να πει το «ναι» στην αλλαγή σελίδας στην καριέρα του.

Ο λόγος για τον Ηλία Χατσίκα, ο οποίος πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και πλέον θα αναλάβει τη θέση του εφόρου στην ομάδα χάντμπολ της Ένωσης. Ο ίδιος μίλησε στο aek365 και τόνισε πως από την στιγμή που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς της ΑΕΚ, προτίμησε να μην αγωνιστεί σε άλλο σύλλογο και να δεχτεί την πρόταση της διοίκησης. «Οι επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεπαν να ακολουθήσω τον ρυθμό της ΑΕΚ και έτσι αποφάσισα να ολοκληρώσω την καριέρα μου, από το να αγωνιστώ σε κάποια άλλη ομάδα. Η πρόταση που μου έγινε από την διοίκηση ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, αφού θα μου δινόταν η ευκαιρία να παραμείνω στο κιτρινόμαυρο τιμ. Όπως είναι φυσικό είπα αμέσως το «ναι» και πλέον ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα μου, από άλλο πόστο. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η αγάπη μου στην ομάδα, αλλά και η επιθυμία αρκετών οπαδών στο να μην αποχωρήσω από την ΑΕΚ», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Όνειρό μου ήταν να αγωνιστώ στην ΑΕΚ και από την στιγμή που το κατάφερα, θέλω από τη θέση του εφόρου, πλέον, να μπορέσω να βοηθήσω με τον τρόπο μου για να φτάσουμε στο να κατακτήσουμε τίτλους, μετά την περασμένη, και αρκετά επιτυχημένη, χρονιά». 

Τέλος, ο Ηλίας Χατσίκας θέλησε να ευχαριστήσει τη διοίκηση της ΑΕΚ για αυτή την ευκαιρία που του έδωσαν, λέγοντας: «Ευχαριστώ πάρα πολύ γι΄αυτή την τιμή τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου, τον διοικητικό υπεύθυνο του τμήματος, Σταμάτη Παπασταμάτη, αλλά και τον προπονητή μου, Νίκο Γραμματικό και ελπίζω πως βοηθήσουμε όλοι από το πόστο μας για να καταφέρουμε να γράψουμε ιστορία!».